Jeg har gledet meg lenge! I kveld var fotokursene i gang igjen!

Jeg har hatt en pause fra kursene i desember og januar, for da er folk gjerne opptatt med andre ting. I kveld var det et fullsatt kurs. To deltagere hadde ønsket seg fotokurs i julegave, og nissen hadde lyttet til deres ønsker :-)

Mange kameraer lever et kjedelig liv på auto, og tar alle avgjørelser. Det er nok også en viktig grunn til at av 100 bilder, blir kanskje 10-20 bilder bra.

I kveld handlet det om å kunne øke “hit-rate” ved å beherske kamerainnstillingene. Ikke la gode motiver forsvinne ut av søkeren, for at man knoter med kamera.  Med et speilreflekskamera har du fantastiske muligheter til å ta gode bilder! Målet i kveld var derfor å komme seg bort fra auto, og ta kontrollen over sitt kamera.

Vi lykkes bra – fra å bevege oss gjennom grunnleggende innstillinger, og hvordan alt henger sammen. Hvis deltakerne er motiverte, og det var denne gjengen virkelig, tar vi steget helt ut på kamerateknikk: Setter kamera på manuelt, måler lyset, stiller inn riktig blender, lukker og ISO – og tar  virkelig kontrollen!.

Konklusjon: Det er lenge til før vi setter knappen på auto igjen :-)

Onsdag er det tid for kurskveld to. Da skal vi ta kontroll over motivet, og avdekke svarene omkring det store spørsmålet som skaper så mye frustrasjon: Du ser et utrolig flott motiv. Du tar bilde. Men. Når du kommer hjem og ser på bildet en gang til, klarer det ikke å formidle stemningen du opplevde. Hva er det som skjedde?

Jeg gleder meg til onsdag – da skal flere tips læres bort!

Har du lyst til å lære mer om å ta bedre bilder, meld deg på fotokurs!

Likte du innholdet?
Meld deg på mitt nyhetsbrev

Få gratis guide til bedre hverdagsbilder som velkomstgave når du melder deg på mitt nyhetsbrev! Jeg sender ut nyhetsbrev med  tips, inspirasjon og gode tilbud hver måned. Du kan når som helst melde deg av.