Du kan fortelle en historie om en by ved å ta bilder av menneskene som bor i den.

Tidligere i høst besøkte jeg Krakow i Polen for å delta på fotoworkshop innen ulike portrettsjangere. Jeg kom dagen i forveien og utforsket byen som står på UNESCOs verdenarvsliste (gamlebyen). Med meg var selvsagt kamera, men i steden for å bare ta bilder av alle landemerkene, tok jeg også bilder av personene jeg traff på mens jeg gikk rundt. Gatefotografering er god trening på å ta spontane bilder – ingen tid til å rigge lys og fikle med innstillingene – du må jobbe kjapt og bli ferdig på et øyeblikk. Jeg tør også påstå at du husker menneskene du møter, enn bygningene du ser. Prøv selv, neste gang du er på reise!

Likte du innholdet?
Meld deg på mitt nyhetsbrev

Få gratis guide til bedre hverdagsbilder som velkomstgave når du melder deg på mitt nyhetsbrev! Jeg sender ut nyhetsbrev med  tips, inspirasjon og gode tilbud hver måned. Du kan når som helst melde deg av.