Alle bildene som jeg selger i galleriet, selges i begrenset opplag. Det betyr at du får et unikt fotografi som ikke alle andre har på veggen. 

Jeg tenkte å gi et lite innblikk av hvordan bildene produseres hvis du vil bestille fra galleriet fram til postkassa.

_DSC2131

Jeg fremstiller alle bildene selv for å ha kontroll på hele arbeidsflyten. Det vil si at jobben ikke blir satt bort til noen andre. Skriveren jeg bruker har ni ulike fargepatroner for å kunne gjengi så stort fargerom som som mulig. 

_DSC2122

En selvfølge for å oppnå god kvalitet, er å bruke originalt blekk og fotoark av høy kvalitet. Produksjonsmetoden kalles giclée. Det betyr at hvert bilde lages på det materialet du ønsker. Bruk av pigmentbasert, arkivverdig, blekk sprayes på materialet og sikrer fargenøyaktighet, stort fargerom og nyanser – alt for å kunne gjengi fotografiet perfekt. Levetiden til bilde avhenger av hvor det plasseres (sollys, luftfuktighet f.eks) og om det er innrammet. Bilder som er plassert under riktige forhold har en levetid på 100 år for farger før det begynner å falme, mens på sort/hvit er levetiden før falming 200 år.

cwfoto produksjon av galleribilder 3

Alle fotografier er tatt i RAW-format med størst mulig fargedypde (12 eller 14 bits). All bildebehandlig gjøres på kalibrert utstyr. Forskjellen mellom RAW-format og JPG er enkelt forklart at med RAW lagrer kameraet all bildeinformasjon som bildebrukken klarer å fange opp, og selve prosesseringen av bildet gjøres i etterkant på datamaskinen (jeg bruker Lightroom og Photoshop). Det gjør at man kan hente ut ekstra detaljer i bildet i etterkant. Med JPG “skreller” kameraet bort data når i det den lagrer på minnekortet, greit når man skal ta kjappe og enkle bilder, men ikke ellers.  Alle galleribilder bruker ProPhoto RGB for å kunne gjengi størst mulig fargerom.

_DSC2133

Skriveren jeg bruker (Epson PRO 3880) lager utskrifter opp til60x40 cm. Jeg liker denne skriveren godt til sort/hvit-utskrifter for den kun bruker tre ulike partroner med sortnyanser når den skriver ut. Det gir maksimal sortnivå og myke overganger. Produksjonstid på et bilde er ca 10 minutter. Bildet ligger deretter urørt i 15 minutter, før de får tørke i minimum 24 timer. Årsaken til det er at det avgis gasser etter print og hvis man rammer inn bildet for tidlig vil disse gassene feste seg på glasset (såkalt print ghosting).

cwfoto produksjon av galleribilder 5

Deretter sjekkes alle bilder manuelt både med tanke på fargegjengivelse og kontrast, og om det er defekter på bildet.  Ofte kan det gå med både to og tre fotoark før resultatet blir slik jeg ønsker.  

cwfoto produksjon av galleribilder 6

Alle godkjente bilder signeres og nummereres. Det legges en hvit kant rundt selve bildet på 1-2 cm for å få plass til dette. Jeg anbefaler at du kjøper en ramme med paspatur, det blir alltid finest. (Kjøper du et galleribilde i A4-format, blir rammen med paspatur 30×40 cm,  for eksempel.)

bilde (1)

Deretter pakkes bildene i pappkartong eller fotokonvolutter – og så avsted til en glad eier som har fått et nytt bilde på veggen!

Likte du innholdet?
Meld deg på mitt nyhetsbrev

Få gratis guide til bedre hverdagsbilder som velkomstgave når du melder deg på mitt nyhetsbrev! Jeg sender ut nyhetsbrev med  tips, inspirasjon og gode tilbud hver måned. Du kan når som helst melde deg av.