Denne vinteren har jeg hatt et hyggelig samarbeid med familien Olsen Gressberg som hadde klare ønsker hvilke familiebilder de ville ha på veggen. Slike prosjekter er de beste jeg vet!

På forhånd hadde familien vurdert ulike fotografer og de hadde vært på leting etter en som hadde den rette bildestilen. De ønsket ikke sukkersøte bilder – ala familien barbeint i studio, liggende på magen med armene støttet opp under haken, og smile pent inn i kamera… De var på jakt etter bilder som var skreddersydd rundt deres ønsker, både når det gjelder stil, utrykk og lyssetting.

De ønsket bilder av hovedpersonen selv, Anton, som nettopp hadde fylt ett år, men også uformelle utendørsbilder av hele familien. Min erfaring er at små barn fort kan bli slitne etter fotografering, og derfor planla vi fotograferingen over to dager.

Dag 1: Rock & roll i studio

Første dag var i studio. Her var målet å ta varierte ettårs-portretter med Anton. Ettåringer er aktive krabater og utrykkene kommer raskt, fra glede, undring og å være lei seg. Alle disse utrykkene synes jeg er verdifulle når vi skal fortelle historien om barndommen.  Jeg valgte å bruke en av mine håndmalte bakgrunner. Den gjør bildene røffere med mer tekstur og den grå fargen  står også fint til hudtoner.

Dag 2: Familiebilder når lyset er på sitt beste

Neste dag var det tid for utendørs fotografering. Vi hadde avtalt å møtes ved soloppgang og det var ingen tilfeldighet: Det er da lyset er på sitt beste. Målet var å ta bilder av hele familien og fortelle historien med de tre sammen på tur i vakre omgivelser. Termometeret viste minus ti grader og det var en bitende vind. Jeg skal innrømme at det ble kaldt for oss alle, men det lønner seg å  gi det lille ekstra for å få vakre bilder som skiller seg ut!

Ønsker du også skreddersydde familiefotografier? Ta kontakt for å høre hvordan jeg kan hjelpe deg.
Følg meg gjerne på Facebook og Instagram for å få flere historier bak kamera!

Likte du innholdet?
Meld deg på mitt nyhetsbrev

Få gratis guide til bedre hverdagsbilder som velkomstgave når du melder deg på mitt nyhetsbrev! Jeg sender ut nyhetsbrev med  tips, inspirasjon og gode tilbud hver måned. Du kan når som helst melde deg av.