Når solen henger høyt på himmelen, pleier ikke det å være det mest ideele tidspunktet for fotografering. Står man midt i solsteken, er lyset hardt, gir dype skygger og modellen blir ofte ufrivillig stående å myse. Det beste lyset får man et par timer etter soloppgang og et par timer før solnedgang, og kan man fritt velge, er dette ofte favoritttidspunkter for en fotograf.

Denne dagen startet fotograferingen klokken ett. Konfirmasjonsbilder er et ærefullt oppdrag og taes ofte mellom selve konfirmasjonen og samling med familien. Da tilpasser man seg selvfølgelig som fotograf. Heldigvis finnes det mange muligheter og teknikker for å manipulere lyset på location, og det var det jeg gjorde på dette oppdraget.

Stedet for fotograferingen var på Nes kirkeruiner. Har du ikke vært der, er det vel verdt et besøk om du bor i nærheten. Her er det mange fine steder å trekke unna sola, men jeg ønsket å gjenskape en form for solnedgang, for å skape en varm og fin stemning som jeg synes passet. Og på de to første bildene under kan du se resultatet, skapt av min egen medbragte sol – blitz!

CW foto konfirmasjon fotograf

CW foto konfirmasjon fotograf CW foto konfirmasjon fotograf CW foto konfirmasjon fotograf CW foto konfirmasjon fotograf

Likte du innholdet?
Meld deg på mitt nyhetsbrev

Få gratis guide til bedre hverdagsbilder som velkomstgave når du melder deg på mitt nyhetsbrev! Jeg sender ut nyhetsbrev med  tips, inspirasjon og gode tilbud hver måned. Du kan når som helst melde deg av.