– Tenk deg at du står på en fullsatt fotballstadion. Det er 20 sekunder igjen av kampen. Du skal ta det avgjørende frisparket og mot deg kommer to motspillere i full fart…

Det er en vakker høstkveld og jeg befinner meg på fotballsletta på Sørumsand. Foran meg står en av gutta som spiller på SIF og gjør seg klar til avspark.

For en uke siden fikk jeg en spennende forespørsel som jeg ikke kunne takke nei til: Trenerne fortalte meg at de ikke ville ha nok en utdeling av diplomer og pokaler. Nå ville de gi guttelaget individuelle portretter som en annerledes og personlig oppmerksomhet. Noe som kunne motivere de og tenne en gnist.
Kanskje kan portrettet fungere som en motivasjonsfaktor videre?

Barn er klart best representert i idretten, men i tenårene og i voksen alder synker andelen aktive sterkt, viser tall fra Idrettsforbundet. Færre ungdommer deltar også i idrett enn for fem år siden.

Oppdraget var ikke å ta «søte og naturlige» portretter, men å portrettere alle 26 guttene som morgendagens kommende fotballstjerner, både med hjelp av lyssetting, komposisjon og uttrykksform. Kanskje kan portrettet fungere som en motivasjonsfaktor videre? For meg fremkaller et fotografi minner, stemning og følelser. Tenk deg bare når du ser på bilder fra barndommen din. Du husker historien rundt, og minner fra tiden hentes fram fra minnebanken vår.

Guttene levde seg skikkelig inn i rollen når jeg tok bilder av dem. Jeg er imponert! Det resulterte i ekte, ærlige og dramatiserte utrykk fra hver enkelt.  Det var også artig å vise portrettene underveis til gutta og de synes det så «tøft», «kult» og «ninja» ut. Noen mente det så ut som de spilte i Premier League ;-) Deretter produserte jeg 26 forstørrelser av de beste bildene som skulle deles ut på avslutningen.

Som fotograf er det viktig at et bilde klarer å fortelle en historie, engasjere og begeistrer – ja, i det hele tatt skaper en form for reaksjon. At bildene engasjerer, og forhåpentlig motiverer guttene ved at de kan se for seg som en kommende fotballstjerne, håper jeg vi har klart å formidle med dette prosjektet. Takk til til sporty gutter som tok utfordringen på strak arm og og tommel opp for trenere som tenker i nye baner!

 

Følg og lik meg gjerne på Facebook og Instagram for å få flere historier bak kamera!

 

 

CW foto SIF fotball portretter CW foto SIF fotball portrett CW foto SIF fotball portretter CW foto SIF fotball portretter CW foto SIF fotball portretter CW foto SIF fotball portretter CW foto SIF fotball portretter
CW foto SIF fotball portrett
Følg og lik meg gjerne på Facebook og Instagram for å få flere historier bak kamera!
Likte du innholdet?
Meld deg på mitt nyhetsbrev

Få gratis guide til bedre hverdagsbilder som velkomstgave når du melder deg på mitt nyhetsbrev! Jeg sender ut nyhetsbrev med  tips, inspirasjon og gode tilbud hver måned. Du kan når som helst melde deg av.