Portrett er en av mine favorittsjangere innen fotografering.  Og jeg digger å dra til et par hakk og gi det hele en fashion-look!

Portrettbilder handler for meg om å få mennesker til å vise seg fram sin beste side. Det hele starter med et godt lys. Deretter er det å jobbe fram en god posering og utrykk. Ingen mennesker er like. Derfor er det heller ingen universalløsning på hvordan et godt portrett blir til, men det er sjelden en tilfeldighet.

Mye arbeid bak et portrett
Bak hvert bilde ligger det mye arbeid og fokus på detaljer. Det er alt fra hvordan hender og føtter plasseres, hvordan de menneskelige linjer og kurver skal spille på lag, hvilken vinkel du blir fotografert fra, og ikke minst ansiktsutrykket. Et «ute til lunsj»-blikk for eksempel kan ødelegge et ellers godt komponert bilde. Kamera fungerer litt som et slør når man tar portrettbilder. Det samme gjelder når man opptrer på TV – du må dra på litt ekstra for at det skal se naturlig ut. Føles det rart, blir det bra bilder, pleier jeg å betrygge de jeg tar bilder av.

Fotografering på røffe lerretsbakgrunner
I høst har jeg jobbet med å lage mine egne håndmalte bakgrunner. De er malt på tykt lerret av lin og med akrylmaling. Å male på så store flater hadde jeg fint lite erfaring med. Det krevde mange strøk og eksperimentering for å få en slik tekstur som jeg ville ha: Røffere og mer organisk som gir liv til bakgrunnen enn ensfargede papirbakgrunner som er det som jeg bruker til vanlig under studiofotografering. Totalt malte jeg fire bakgrunner, en grå, brun, grønn og blå. Totalt brukte jeg et par måneder på prosjektet og jeg gledet meg til å teste de ut. For en uke side kom denne kule venninnegjengen i studio. De ville ha portretter utenom det vanlige. Det ble fotografering med nye bakgrunner og portrett møter fashion!

Her er første del av portrettfotograferingen med grønn lerretsbakgrunn. Flere innlegg med flere farger kommer!

Ønsker du portretter utenom av deg vanlige? Les hvordan jeg kan bistå!

Likte du innholdet?
Meld deg på mitt nyhetsbrev

Få gratis guide til bedre hverdagsbilder som velkomstgave når du melder deg på mitt nyhetsbrev! Jeg sender ut nyhetsbrev med  tips, inspirasjon og gode tilbud hver måned. Du kan når som helst melde deg av.