– Dette bildet velger vi til veggen. Her har du fanget øyeblikket og de ulike personlighetene som best forteller hvordan vi er som familie, sier de til meg. Jeg opplever at flere kunder ikke velger det mest “perfekte” bildet (fotografens valg), men gjerne det ærligste.

Jeg snakker alltid med mine kunder i forkant av for å lytte til hva slags ønsker de har for fotograferingen. Og familien som nå var på besøk, fortalte på forhånd at de var åpne for ideer. Derfor hadde jeg i forkant rigget opp en av mine håndmalte lerretsbakgrunner som gir en fin tekstur og setter et elegant preg på bildene. En gammel rusten stol og treboks var også funnet fram for å gi det hele et røft preg.

– Det blir ingen søte og nusselige familiebilder, sier jeg med et smil når familien kommer inn døra til studio.
– Bra, for vi liker det litt røft.

Underveis i fotograferingen kommer de ulike personlighetene frem.  Fra en litt forsiktig start, tar det etterhvert helt av i studio (se bildet nederst i saken). Jobben nå blir å fange de ulike øyeblikkene som dukker opp.

Hverdagen trumfer

En uke etterpå var det visningstime i studio. På visningstimen går vi gjennom de beste bildene fra fotograferingen, og kunden er med på å plukke ut sine favoritter. De ser med en gang hvilket ansiktsutrykk som viser personligheten aller best. Og bildet som denne familien valgte til stua, ble det fotografiet som hadde aller mest personlighet i seg.

Begrunnelsen var at det var dette bildet som var det mest ærlige. Et øyeblikk som fanger de ulike personlighetene og som forteller hvordan familiehverdagen er. Jeg opplever at flere kunder ikke velger det mest “perfekte” bildet sett med fotografens øyne, men velger det ærligste, det som de kjenner seg mest igjen i.

Med andre ord, de velger hverdagen. For de ekte øyeblikkene trumfer alt.

Veggbildet over. Under ser du andre øyeblikk fra fotograferingen.

Likte du innholdet?
Meld deg på mitt nyhetsbrev

Få gratis guide til bedre hverdagsbilder som velkomstgave når du melder deg på mitt nyhetsbrev! Jeg sender ut nyhetsbrev med  tips, inspirasjon og gode tilbud hver måned. Du kan når som helst melde deg av.