Jeg har vunnet flere priser for mine fotografier. At du blir du blir trygg foran kamera, har det trivelig og får kyndig veiledning underveis er viktige i ingredienser i oppskriften bak mine bilder.

Jeg har fotografert i 25 år, og har gått hele veien fra film og mørkerom til digital fotografering. Hvert år samarbeider jeg med et utvalg kunder som ønsker spesielle bilder, enten bedrifter eller privatpersoner.

Min bakgrunn
Opprinnelig er jeg er utdannet journalist fra Mediehøyskolen i Kristiansand. Det var her jeg begynte med fotografi. Eller for å være mer presis: Det var her jeg ble kjent med mørkerom. Det å kunne fremkalle og kopiere slik jeg selv ønsket var en spesiell opplevelse. Men for å kunne kopiere egne bilder, måtte jeg også starte med å ta egne bilder. Det var slik jeg begynte med fotografering.

Etter dette har jeg utdannet meg videre i kommunikasjon, grafisk design og fotografering på Høyskolen i Gjøvik og Høyskolen i Bergen. Jeg ble belønnet med karakteren A i alle fag. Jeg har bevisst valgt å kombinere fotograferingen sammen med å arbeide som kommunikasjonsrådgiver.  Jeg har arbeidet som kommunikasjonsrådgiver i 20 år, både i privat og offentlige sektor, og fotografering har alltid stått sentralt i arbeidet. Jobbene er ulike, samtidig som de er like. For det handler mye om det samme: Å formidle historier på en god måte.

Min visuelle stil
Jeg er visuell av natur, har et blikk for detaljer og et hode med mange idéer. Og så synes jeg det er utrolig motiverende å hjelpe og begeistre mine kunder, med sin historie, fortalt gjennom bilder! Ofte kombinerer jeg drama, eleganse og kontrast i mine bilder. Jeg liker å ta full kontroll over lyset. Jo mer teknisk krevende oppdraget er, jo mer trives jeg. Derfor ser du meg gjerne med mye ekstra lysutstyr ute i felt.

Hvordan jeg samarbeider med kunder
Ved å kombinere to ulike jobber, gir meg friheten til å jobbe med spennende oppdrag, og for deg som kunde betyr det en fotograf som som prioriterer god tid til planlegging, gjennomføring og oppfølging,  i mitt studio på Sørumsand eller ute på location. Mine kunder forteller at jeg oppleves som positiv, lyttende og engasjert, samt er en trygg og rolig person som smitter over på dem også.

Jeg arrangerer også fotokurs og til nå har jeg holdt kurs for over 150 personer. Det å kunne hjelpe og motivere andre til å ta bedre bilder er utrolig gøy og gir mye tilbake til meg. Jeg selger også et lite utvalg av mine bilder fra private prosjekter i begrenset opplag.


Studio Wangberg er tilsluttet Norges Fotografforbund og de følger etiske retningslinjer for medlemsbedriftene.

Om bildet over: Det var et skikkelig uvær. Jeg hadde kjørt bil alene i seks timer for å komme frem til stedet. Lyset var i ferd med å forsvinne, det regnet masse og sjansen for at kameraet ble ødelagt, var stor. Vurderte et øyeblikk å bli sittende i bilen og bare dra av gårde igjen. Men jeg trosset vær og lysforhold, og ble belønnet med noen bilder som har fått hedersplassen i min egen stue! For å ta de beste bildene krever at man går den ekstra milen. For meg er det er fotografering på sitt beste.

Foto: Jon Klasbu


Utmerkelser

 • Premiert i kategorien klassisk portrett, landskonkurransen Norges Fotografforbund 2021

 • Premiert i kategorien kreativt portrett, landskonkurransen Norges Fotografforbund

 • Premiert i kategorien portrett/gruppe, landskonkurransen Norges Fotografforbund 2021

 • Hederlig omtale i kategorien kommersielt, landskonkurransen Norges Fotografforbund 2019
 • Hederlig omtale i kategorien bryllup, landskonkurransen Norges Fotografforbund 2019
 • To hederlige omtaler i kategorien portrett, landskonkurransen Norges Fotografforbund 2019
 • Bronsemedalje i kategorien kommersielt, landskonkurransen Norges fotografforbund 2018
 • Hederlig omtale i kategorien bryllup, landskonkurransen Norges fotografforbund 2018
 • Hederlig omtale i kategorien barn, landskonkurransen Norges fotografforbund 2018
 • Hederlig omtale i kategorien barn,Oslo Fotograflaug 2018
 • Hederlig omtale i kategorien bryllup, Oslo Fotograflaug 2018
 • Hederlig omtale i kategorien kommersielt, Oslo Fotograflaug 2018
 • Hederlig omtale i kategorien portrett, Oslo Fotograflaug 2018
Velkommen til en trygg fotografering! Les mer.
+