Å ha inspirasjon er viktig når du skal ta bilder. Det gir kreativt påfyll, økt lyst lyst til å fotografere og prøve ut nye ideer.

Kursholder og fotograf Anne Helene Gjelstad fotograferer modellen  Emrik.

Vinteren 2018 deltok jeg på fine art portrettkurs med Anne Helene Gjelstad over to dager. Hun har blitt kåret til årets portrettfotograf i 2017 og fikk gull i Norges fotografforbunds landskonkurranse 2018. Arild Bergseth fra Interfoto hadde kurs i lyssetting og Corinne Alice Nordstaa Skau fra WickedHouse hadde kurs i styling og sminke.

Makeup artist Corinne Alice Nordstaa Skau i aksjon.

Det finnes flere definisjoner på fine art fotografering. Det som skiller det fra vanlig portrettfotografering, er at fine art er mer konseptuelle, tidsløse, bilder, gjerne inspirert av klassiske renessansemalere. Lyssettingen er enkel og skal etterligne dagslyset som kommer fra et vindu.

Rom for kreativitet

Fine art portrettfotografering gir rom for kreativitet. Konseptet for mitt bilde under workshopen var “Moder Jord”. Ut i fra dette valgte vi bekledning og styling. Bildet er tatt i studio, men bakgrunnen er satt sammen av en rekke andre bilder som jeg har i fotoarkivet for å sette modellen Ida inn i en grønn og frodig natur som bygger opp om konseptet.

Derfor er inspirasjon viktig

Du blir aldri utlært innen fotografi. Det er en av de tingene jeg liker aller best med fotografering. Det finnes alltid nye teknikker, stiler og fremgangsmåter å lære. Dette er med på å gi ny inspirasjon som er viktig for å utvikle sine fotografiske ferdigheter. Mitt tips er å ikke bare å se på andre fotografer, men la deg inspirere av musikk, kunstnere og filmskapere. Et annet tips er tenke over over hva du liker å ta bilde av. Fordyp deg i dette. Kanskje du kan ha dette som et personlig prosjekt en periode? Det kan være alt fra å fotografere et tre gjennom ulike årstider, til å bare finne motiver med en bestemt farge. På denne måten kan du fotografere mer målrettet og før du vet ordet av det, dukker nye ideer opp!

Om du ønsker å lære mer om fotografering så er du hjertelig velkommen på ett av mine fotokurs. Jeg arrangerer fotokurs i små grupper og tilbyr også 1-1 undervisning.

Likte du innholdet?
Meld deg på mitt nyhetsbrev

Få gratis guide til bedre hverdagsbilder som velkomstgave når du melder deg på mitt nyhetsbrev! Jeg sender ut nyhetsbrev med  tips, inspirasjon og gode tilbud hver måned. Du kan når som helst melde deg av.