Har du noen gang tenkt over hva som skjer når du stenger butikken for dagen? Det blir liv på lageret når hundrevis av utstillingsdukker får besøk av Marita Hundershagen. Bli med bak kulissene og se bildene

Etter to års planlegging, 12 timer fotoopptak, 2000 eksponeringer og utallige redigeringstimer, ble dette mitt mest krevende prosjekt. Men fy søren, så gøy!

Hvert år setter jeg av tid til et personlig prosjekt. Å jobbe med egne prosjekter er viktig. Både for inspirasjonen og den kreative friheten til å skape de fotografiene jeg selv vil.

Dette har vært en idé som jeg har hatt i to år. Konseptet bak prosjektet er enkelt: Hva skjer i dette lokalet når de ansatte går hjem? Jo, en av dukkene våkner til liv, begynner å danse, med de andre dukkene som tilskuere rundt seg.

Lagerlokalet med utstillingsdukker var en perfekt location. Jeg har alltid likt kontrasten mellom det gamle og vakre. De kjempehyggelige ansatte hos Morten Finckenhagen Butikkinnredning As likte ideen min når jeg presenterte den for første gang. De ulike scenene ble planlagt sammen med den superflinke danseren Marita Hundershagen gjennom høsten i fjor. Og mot slutten av 2018 var det endelig klart for opptak.

2000 eksponeringer senere

2000 eksponeringer senere var vi ferdige. 12 timer på location var over. Kroppen var helt utkjørt. Men jobben var langt fra ferdig: Alle bildene skulle nå gjennomgås og reduseres ned til de 10-15 aller beste bildene. Grunnen til at jeg tok så mange bilder var at jeg også ville lage en liten film der flere bilder skulle settes sammen til sekvenser, som gjorde dette til en litt av en redigeringsjobb…

Men selv om det var krevende, så er det masse lærdom bak et slikt prosjekt. Ting som virker enkelt i hodet, viser seg straks mer komplisert når det skal gjennomføres i praksis, er en ting jeg lærte. Lyssetting av hele lokaler, og opptak i raske bildesekvenser, var lærerikt. Det samme med hvordan planlegge og gjennomføre mange ulike scener mest mulig effektivt. Dette er gode erfaringer til neste kundeprosjekt.

Bla nedover for å se film bak kulissene og flere bilder!

Tusen takk til alle som stilte opp på prosjektet!

Likte du innholdet?
Meld deg på mitt nyhetsbrev

Få gratis guide til bedre hverdagsbilder som velkomstgave når du melder deg på mitt nyhetsbrev! Jeg sender ut nyhetsbrev med  tips, inspirasjon og gode tilbud hver måned. Du kan når som helst melde deg av.