Har du noen gang tenkt at: Nå var det vakkert, hit kommer jeg tilbake for å ta bilder litt senere? Ikke gjør det, for det er ikke sikkert sjansen kommer tilbake.

Jeg skriver av erfaring.  Det har skjedd mange ganger at jeg har kommet over nærmest magiske scener, og tenker; her kommer jeg tilbake litt senere for å fotografere. Men da har det ofte vært for sent. Det som var vakkert, ble plutselig til noe helt ordinært. Ikke verdt å stoppe opp for engang.

Godt lys er viktig
I et fotografi er et godt lys noe av det aller viktigste. Det setter hele grunntonen i bildet. Dette gjelder både portrettfotografering og ute i naturen. Lyset kommer i mange utgaver. Som en stemme kan det noen ganger være lavmælt, andre ganger høyrøstet. Noen ganger syngende. Andre ganger monotont.

Denne gangen stoppet jeg
I går var jeg tidlig oppe. Det var en klar vinterdag, iskaldt og masse rim på trærne. Sola hadde ennå ikke stått opp da jeg satt i bilen og kjørte. Morgen og kveld er ofte de gangene du får det vakreste lyset. Når solen henger lavt på himmelen, får du lange skygger og et mykt, flott lys. I det jeg passerte over Glomma steg solen opp. Frostrøyken lå over elva og ble badet i sol.

Da er det bare en ting å gjøre: Stopp opp og ta bilder. For det er ikke sikkert denne sjansen kommer tilbake.

Og jeg hadde rett. Når jeg passerte over broen tre timer senere, var magien forsvunnet. Se på bildene under så ser du hva jeg mener.

Har du lyst til å lære mer om fotografering? Nå har jeg åpnet opp for påmelding til fotokurs. Her lærer du hvordan ta kontroll over kamera, slik at sjansene for at du fanger motivet slik du ønsker øker. Du lærer om komposisjon, og får masse tips om hvordan du kan bilder på nye spennende måter!

 

Samme location et par timer senere. All magi er forsvunnet. Her er det ikke verdt å stoppe engang.

Likte du innholdet?
Meld deg på mitt nyhetsbrev

Få gratis guide til bedre hverdagsbilder som velkomstgave når du melder deg på mitt nyhetsbrev! Jeg sender ut nyhetsbrev med  tips, inspirasjon og gode tilbud hver måned. Du kan når som helst melde deg av.