En fotokalender gir glede gjennom hele året og er en perfekt julegave til deg selv og familien.

Bli med på fotografering da jeg fikk besøk av denne herlige gjengen som trengte bilder til sin fotokalender!

Å samarbeide med kunder som kommer med spennende ideer er noe jeg liker veldig godt. Oppdraget nå var å ta bilder av barna som skulle brukes til en egen fotokalender.

Varierte bilder er viktig til en fotokalender

Du kan ta bilder selv til en slik kalender, men ønsker du bilder med skikkelig lyssetting og kyndig veiledning, er det bilder tatt hos en profesjonell fotograf som gir deg det beste resultatet.

En slik fotografering anbefaler jeg å gjøre i studio, da er vi ikke avhengig av vær, temperatur eller tidspunkt på dagen for å få det beste lyset. Og vi trenger å sette av et par til fotografering, så det er viktig at vi velger en tid på dagen da barna er mest opplagt. Etter skole og barnahage er vanligvis ikke gode tidspunkter for da er barna slitne. Jeg har også fotograferinger på utvalgte lørdager, så dette pleier å være en fin dag for denne type fotograferinger.

Å ha varierte bilder er viktig å tenke på når du skal lage din egen fotokalender. Tenk gjerne ulike årstider og høydepunkter/høytider når du skal velge ut antrekk. Jeg har flere ulike studiobakgrunner som vi også kan variere i mellom.

En skisse over motiver til fotokalender kan for eksempel se slik ut:

  • Vinter – varme klær (og vi kan gjerne lage snø i studio!)
  • Påske – klær med noe gult i
  • 17. mai – norske flagg og finstas
  • Vår – Bilder med vanlige klær, tulipaner
  • Sommer – sommerklær og solbriller
  • Bursdag – ballonger og fest
  • Høst – haloween og varme/lune klær (jeg har høstblader i studio)
  • Jul – penantrekk, noen pakker

Hva tenker du? Det er egentlig bare fantasien som setter grenser.

En fotokalender gir glede gjennom hele året

En ting er hvertfall sikkert: Et nytt bilde hver måned av de som betyr mest er noe som gir stor glede gjennom hele året. Er du på jakt etter andre alternative julegaver, så ta gjerne en titt på mine andre forslag til julegaver som gleder.

Det er ennå ikke for sent å reservere time til fotografering før jul, men jeg anbefaler at du er raskt ute. Denne tiden på året er den mest hektiske for fotografene.

 


 

Likte du innholdet?
Meld deg på mitt nyhetsbrev

Få gratis guide til bedre hverdagsbilder som velkomstgave når du melder deg på mitt nyhetsbrev! Jeg sender ut nyhetsbrev med  tips, inspirasjon og gode tilbud hver måned. Du kan når som helst melde deg av.