Tidligere i år var det konfirmasjonsbilder med Gyda på Blaker skanse. Det ble en artig fotografering med kulig i kastene!

Dette var dagen der mørke skyer hang faretruende rundt på himmelen og vinden fortsatte bare å øke i styrke. Å jobbe på location krever å være forberedt på de fleste værforhold. Kraftig vind er alltid en utfordring, for den vil ta tak i både reflektorer og studiolamper og blåse de overende. Det fungerte egentlig bra med vinden, når vi brukte den til vår fordel, for den ga litt ekstra liv i bildene (så lenge vi stod MED vinden, ellers ble det alt for mye vind).

Et fototips: Når man fotograferer er det lurt å bevege seg litt rundt motivet, og gjerne forsøke å gå både høyt og lavt. Det kan gi langt mer spennende bilder enn standard “1,80 cm perspektiv” som jeg kaller det (altså min ståhøyde).  Dessuten er det ikke alltid slik at den første plasseringer du velger, er den beste. Når jeg kom på location og forberedte meg, la jeg merke til alle hestehovene som sto i full blomst. I plenen hjemme synes jeg ofte de er mest til en plage. Men ikke i dag. Når jeg la meg helt ned, ble de til en vakker forgrunn som matchet perfekt til romeriksbunaden!

Likte du innholdet?
Meld deg på mitt nyhetsbrev

Få gratis guide til bedre hverdagsbilder som velkomstgave når du melder deg på mitt nyhetsbrev! Jeg sender ut nyhetsbrev med  tips, inspirasjon og gode tilbud hver måned. Du kan når som helst melde deg av.