Å fotografere konfirmanter er alltid spennende.  I denne alderen har mange funnet sin store interesse og som de virkelig brenner for. Dette er en viktig historie å fortelle når jeg tar konfirmasjonsbilder. Bli med på Fet skistadion når  jeg fotograferte den talentfulle skiskytteren Peder.

– Hvilke interesser har konfirmanten? Det pleier jeg alltid å spørre om.

Hvilke spesielle interesser konfirmanten har er viktig å få fram når vi skal ta konfirmasjonsbilder. Tenk hvor verdifullt dette er når konfirmanten vokser opp og ser tilbake på bildene fra ungdomstiden og konfirmasjonsfotograferingen, kanskje sammen med sine barn:

– Se her! Her er jeg som ung. Jeg husker hvor mye tid jeg brukte på dette i min ungdomstid.

Tidligere i år fotograferte jeg konfirmanten Peder. Han er en ivrig og talentfull skiskytter. Og dette må med på konfirmasjonsbildene. Men de klassiske portrettene hører også med, og Fetsund lenser er et nydelig sted for dette.

Så dro vi til Fet skistadion der vi kunne ta de mer røffe bildene. Vi hadde lagt fotograferingen sent denne sommerkvelden. Da er lyset mykt og kaster lange skygger. Kombinert med studiolys får jeg full kontroll over lyset. Han lyser opp mot en dramatisk, mørk, bakgrunn. Peder levde seg inn i rollen. Vi latet som vi tok portretter for et magasin, der han skal portretteres som morgendagens skiskytterhelt.

Tid for visning

Etter alle fotograferinger gjennomgår jeg alle bildene. Plukker ut de beste bildene og inviterer kundene på visningstime. Her ser vi på utvalgte bilder i mitt studio og plukker ut de bildene vi liker aller best. Det er alltid gøy å invitere på visningstime. Mange har gledet seg flere dager i forkant og er spente på å se resultatet. Og denne kvelden vakte hovedbildet av Peder stor begeistring!

Å fange de viktige minnene fra ungdomstiden: Det er det som gjør det så gøy å være konfirmasjonsfotograf!

Har du en kommende konfirmant eller kjenner noen? Jeg tar gjerne jobben med å ta skreddersydde konfirmasjonsbilder fra den viktige ungdomstiden. Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram for flere historier bak kamera.Likte du innholdet?
Meld deg på mitt nyhetsbrev

Få gratis guide til bedre hverdagsbilder som velkomstgave når du melder deg på mitt nyhetsbrev! Jeg sender ut nyhetsbrev med  tips, inspirasjon og gode tilbud hver måned. Du kan når som helst melde deg av.