“Pølsemaker, pølsemaker hvor har du gjort av deg? Hele byen går i spenning for deg”, sang revykongen Leif Juster muntert. Nå har Rosenberg spiseforretning gjenoppstått i Lillestrøm, etter at de ble tvunget å flytte fra Fetsund i fjor. CW foto er stolt over å ha tatt bilder for den tradisjonsrike bedriften.

I en tid med flere og flere dagligvarekjeder som er mest opptatt av lavpris, er jeg imponert over nisjebutikker og mennesker som som tør å satse på drømmen sin. En butikk med kortreist mat, laget fra bunnen, og med et eget pølsemakeri, er noe folk setter mer og mer pris på.

Tidligere i høst åpnet Rosenberg spiseforretning i nye lokaler i Lillestrøm. De selger ferskvare: kjøtt, pølser, pålegg, salater, tilbehør og ferdigmat og catering, og er cirka ti ansatte.  Den tradisjonsrike forretningen måtte i fjor stenge i Fetsund da de ikke fikk fornyet leiekontrakten. En 85 år gammel bedriftshistorie i Fet ble avsluttet og i en periode var det usikkert om bedriften måtte stenge for godt. Spiseforretningen ble i 2006 tatt av over av Bente Holand og døtrene Cesilie Sæbø og Camilla Holand.

Trengte bilder som løftet bedriften
Cesilie deltok på ett av mine fotokurs, og det var slik vi kom i prat om at de trengte gode bilder når de skulle åpne i nye lokaler. Tidligere hadde de ikke tatt seg råd til å bruke profesjonell fotograf, og hadde tatt alle bildene selv. Men det byr på noen utfordringer. De hadde aldri fått løftet Rosenberg opp til det visuelle uttrykket som de ønsker seg. Og Cesilie selv, som er en nøkkelperson er sjelden med på bildene – for det er hun som står mest bak kamera.

Bildene skal brukes på sosiale medier, nettsiden, brosjyre og annonser.

Slik visualiserte jeg oppdraget
Dette er oppdrag jeg virkelig liker! Når jeg utfører oppdrag for bedrifter, er det er ikke nok at bildene ser bra ut. De må også ha en strategisk tilnærming og bygge opp under bedriftens mål og visjon. Under dette oppdraget sto de to hovedpersonene sentralt, da det er de eier bedriften.Målet mitt var å vise de ansatte som gjør sitt håndverk med kjærlighet til faget. Til det passer en dokumentarstil godt, det vil si at jeg mer følger dem i arbeidet underveis. I etterbehandlingen av bildene har jeg redigert dem med varme og litt duse farger for å understreke bedriftens lange historie, samt egne versjoner i sort/hvit.

Jeg kom sulten. Men etter å ha funnet pølsemakeren, kunne jeg dra med handleposen full av lokale råvarer!

Lurer du på hvordan CW foto kan hjelpe din bedrift med gode bilder? Les gjerne mer på temasiden jeg har om bedriftsbilder.

 

Likte du innholdet?
Meld deg på mitt nyhetsbrev

Få gratis guide til bedre hverdagsbilder som velkomstgave når du melder deg på mitt nyhetsbrev! Jeg sender ut nyhetsbrev med  tips, inspirasjon og gode tilbud hver måned. Du kan når som helst melde deg av.