For meg er et godt portrettfotografi et resultat av 80 prosent kommunikasjon og veiledning. 20 prosent handler om kamerateknikk og lyssetting.

De aller fleste med et speilreflekskamera kan klare å få til fint lys og en riktig eksponering. Men et godt portrettfotografi handler mer om det: Det skal vise deg fra din beste side og da er det mange faktorer som spiller inn.

En av de som har vært hos meg er Jon Bugge fra Oslo. Han trengte nye portrettbilder til jobben og valgte CW foto for å fikse oppgaven.

Slik jobber jeg som portrettfotograf

Jeg tar meg god tid til alle som kommer til mitt studio for fotografering. Årsaken er enkel: Det å stå foran et kamera og bli portrettfotografert er en ny opplevelse for de aller fleste. Det er helt normalt å være litt usikker. At man føler seg avslappet og har en god tone underveis er derfor viktig, og det synes med en gang på bildene.

Når jeg har fotokurs for viderekommende pleier jeg å demonstrere dette. Gir jeg dårlig med tilbakemeldinger, gir uklare instruksjoner og fremstår som usikker, smitter dette over på bildene med en gang. Og motsatt: Gode tilbakemeldinger og en god tone underveis gir en helt annen energi i bildene.

Trenger du nye portrettbilder av deg selv? Ta kontakt for en uforpliktende samtale!
Følg meg gjerne på Facebook og Instagram for å få flere historier bak kamera!

Likte du innholdet?
Meld deg på mitt nyhetsbrev

Få gratis guide til bedre hverdagsbilder som velkomstgave når du melder deg på mitt nyhetsbrev! Jeg sender ut nyhetsbrev med  tips, inspirasjon og gode tilbud hver måned. Du kan når som helst melde deg av.