CW foto ønsker alle sammen en riktig god sommer! Her er fem tips til bedre sommerbilder.

  1. Sommeren har mange fine og lyse dager. Men forsøk å unngå å fotografere når sola står på sitt høyeste. Lyset er hardt, flatt, kjedelig og har mye kontrast, som ofte gir mørke skygger rundt øynene. Trekk inn i skyggen eller bruk blitz for å lette opp skyggene i ansiktet. Kveld og morgen gir det beste og mest spennende lyset.
  2. Har du opplevd at bildene ikke blir slik som du opplevde det i virkeligheten? Husk at kamera og øyet ser på to forskjellige måter. Øyet er selektivt og filtrerer bort uvesentlig informasjon, mens kamera ser alt. I stedenfor oversiktsbilder av en strand, forsøk å gå nærme og finn ett hovedmotiv. Det gir ofte interessante bilder.
  3. Digitalkameraer gjør at vi tar utrolig mange flere bilder nå, enn filmenes dager. Men det betyr ikke at bildene blir noe mer spennende av den grunn! 200 bilder av det samme motivet, tatt fra samme ståsted, skaper bare ekstraarbeid og fulle minnekort. Forsøk heller variere motivene. Gå nærme, ta oversiktsbilder, høyt, lavt og beveg deg rundt motivet. Kanskje blir bildet enda bedre fra en annen vinkel?
  4. Spontane bildet blir ofte de beste! Oppstilte familiebilder hører med, men forsøk også å fotografere når familien er opptatt med andre aktiviteter (du har lov å sysselsette…) og glemmer at du er rundt. Ja til hverdagsbilder!
  5. I steden for bare  å ta bilder av typiske landemerker og bygninger, forsøk også å bilder av lokalbefolkningen og dagliglivet. Går du nærme en person, husk å være høflig og spørre pent før du tar bilder av fremmende. Ofte før du ja, og får utvekslet en hyggelig prat i tillegg!

God sommer!

Likte du innholdet?
Meld deg på mitt nyhetsbrev

Få gratis guide til bedre hverdagsbilder som velkomstgave når du melder deg på mitt nyhetsbrev! Jeg sender ut nyhetsbrev med  tips, inspirasjon og gode tilbud hver måned. Du kan når som helst melde deg av.