Hvert år setter jeg tid av i kalenderen for noen personlige prosjekter. Det gir rom for å eksperimentere og ny inspirasjon.

Alle som fotograferer har nok kjent på følelsen av å miste inspirasjonen av og til. På mine fotokurs snakker vi å finne et personlig prosjekt. Det kan være en god løsning når du opplever at inspirasjonen uteblir. Da må du  jobbe mer målrettet og begrense temaområdet for hva du tar bilder av.

Et slikt prosjekt kan handle om hva som helst. Det kan være å jakte etter bestemte farger, mønster, kontraster, en bestemt type motiver. Ja, alt kan være et prosjekt!

Asfalt som personlig prosjekt

For eksempel da jeg møtte Åse-Marie Faldalen på workshop hos Morten Krogvold som fortalte om at hun hadde et prosjekt om å fotografere asfalt. Noen år senere så  jeg henne på Dagsrevyen. Da var hun ferdig med prosjektet. Hun hadde fått Veidekke med på laget, og det resulterte i en fotobok.

Hvis jeg skulle tatt drømmemotivet, hva ville jeg tatt bilde av? Hva er det jeg fascineres av?

Det kan være de første spørsmålene du stiller deg for å komme i gang.

Gir verdifull erfaring

Jeg setter også av tid hvert år til å gjennomføre mine egne prosjekter. Da kan jeg teste ut nye ideer og fotografere på nye måter. Og for meg ligger det mye læring i prosjektene som gir verdifull erfaring til neste kundeprosjekt.

Dette prosjektet startet på Urskog fort. Et gammelt festningverk i Aurskog som ble bygget for å stå i mot svenskene før 1905. Jeg har vært her før og synes stedet har spennende perspektiver (linjer). Det er en litt mystisk stemning rundt stedet. Det ønsket jeg å forsterke på bildene.

Derfor hadde jeg med røykmaskin for å gjøre bildene mer abstrakte og stemningsfulle. For å myke opp den harde betongen og fjellet ville jeg varme opp bildet ved hjelp av studioblitzer.

Og heldigvis stilte datteren opp som motiv!

Vil du ha mer inspirasjon til unike portretter? Se flere prosjekter jeg har gjort her eller bli med på mine fotokurs

Likte du innholdet?
Meld deg på mitt nyhetsbrev

Få gratis guide til bedre hverdagsbilder som velkomstgave når du melder deg på mitt nyhetsbrev! Jeg sender ut nyhetsbrev med  tips, inspirasjon og gode tilbud hver måned. Du kan når som helst melde deg av.