Jeg hadde sett fram til denne dagen lenge. En hel dag med fotokurs for viderekommende.

Stedet for fotokurset var ved Nes kirkeruiner og Ullershov gård. Ullershov gård er et fascinerende sted. Det lå lenge forfallent, frem til Inger Marie og Per Ødegård tok over stedet og gjort en fantastisk restaurering. Et arbeid som har blitt belønnet med Olavsrosen. Selve stedet har røtter helt tilbake til 500-tallet og hoverbygningen, hvor vi hadde hovedbase, stammer tilbake  fra 1860.

Mine fotokurs består av små grupper slik at alle skal få god tid til spørsmål og oppfølging. I går var vi fem stykker; en ideell størrelse. Målet for dagen var å bli dyktigere på praktisk fotografering, og lære mer om den fotografiske prosessen fra å vurdere lys, location, historie, kamerateknikk og posering. I tillegg ble deltakerne utfordret til å forsøke å ha flere ulike tilnærminger til motivet når de fotograferte. For mange av oss stopper fotograferingen etter vi har dokumentert stedet og haster videre! Men hva med og også ta alternative bilder? Hva med å ta et vakkert bilde, et stygt bilde og et overraskende bilde?

Å bli bedre til å ta bilder handler mye om å komme seg ut av komfortsonen og ikke bare ta bilder på den samme måten som du alltid har gjort.

Dagen ble avsluttet med en temadel om etterbehandling i Adobe Lightroom, for det er mye mer man kan gjøre med bildene etter bildene er tatt for å få dem virkelig til å skinne.

Siden det var første gang jeg arrangerte kurs for videregående var jeg spent på hvordan det ville være å holde kurs i ni timer. Men når man ser på klokken og tenker “jøss, er den allerede ett?” er det en god indikasjon på at kurset engasjerer. Jeg fikk gode tilbakemeldinger fra veldig hyggelige deltakerne (som gjerne ville ha et tredje kurs!), og jeg planlegger kurs for viderekommende til høsten også.

Her kan du lese blogginnlegget fra en av deltakeren om fotokurset.

Vil du lære deg mer om fotografering? Nye fotokurs starter til høsten!

Noen glimt fra dagen (klikk på bildene for større versjon):

 

Likte du innholdet?
Meld deg på mitt nyhetsbrev

Få gratis guide til bedre hverdagsbilder som velkomstgave når du melder deg på mitt nyhetsbrev! Jeg sender ut nyhetsbrev med  tips, inspirasjon og gode tilbud hver måned. Du kan når som helst melde deg av.