Jeg og kamera er omgitt av masker, glitter, fjær og store kjoler. Velkommen til Oslo Operaball! Kvelden for deg som elsker å pynte deg.

Hvert år arrangeres det Oslo Operaball. Dette er et tradisjonsrikt ball som har blitt arrangert i over 30 år. Først bare blant studentene på Blindern, men senere åpen for alle interesserte.

Første gang jeg ble kjent med ballet og de fantastiske kostymene, var etter studiobesøket av Vibeke og Jerome. De er ivrige deltakere på Oslo Operaball og bruker mye tid på å sy og finne kostymer. Da Oslo Operaball spurte om jeg ville portrettfotografere deltakere under årets ball, var jeg ikke sen med å si ja. Jeg liker å skape unike portretter, og dette var en kjempespennende utfordring.

Minikurs i posering

Under en vanlig portrettfotografering bruker jeg god tid på de jeg skal fotografere. Det er viktig å få folk til å slappe av og gi de kyndig veiledning om posering og utrykk.

Under et slikt arrangement er tempoet helt annerledes. Bak meg ble det en kø av folk som ville bli portrettfotografert. Men jeg ville at alle som stod foran kamera denne kvelden skulle få grunnleggende tips med posering og utrykk før fotograferingen, slik at vi fikk et godt resultat.

– Beklager at jeg er så pirkete, sier jeg mens jeg jogger frem for å rette litt på hendene til en av deltakerene under fotograferingen.

– Nei, vi synes bare det er helt topp at du tar deg tid til hver enkelt for å perfeksjonere resultatet.

HEKTISK BAK, FORAN OG VED SIDEN AV KAMERA: Feststemte deltakere som vil bli fotografert og se resultatet.

Staslige kostymer må ha staslige rammer

– Er jeg litt for ambisiøs?, tenkte jeg etter min tredje tur ut i bilen for å hente utstyr.

Tidlig i planleggingen ønsket jeg å skape en staslig atmosfære som stod i stil til de flotte kostymene, stemningen og stedet for kvelden; Gamle logen. Med meg hadde jeg studiolys, håndmalt lerretsbakgrunn og rødt fløyelsstoff. Jeg hadde også funnet en gammel gullramme på staffeli som var med på å underbygge stemningen.

Ambisiøs eller ikke. For meg er det resultatet som teller, samt de som står foran kamera får en fin opplevelse.

Og med hyggelig deltakere med flotte kostymer, blir dette en kveld jeg husker! Under kan du se noen av bildene som ble tatt.

Kunne du tenke deg unike portretter?

Har du noen gang tenkt at det kunne vært gøy å hatt noen helt spesielle bilder av deg selv eller noen du kjenner? Jeg elsker å jobbe kreativt. Jo mer utfordrende og spesiell jobben er, jo mer liker jeg den. Ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat hvordan vi kan skape unike portretter.

 

Likte du innholdet?
Meld deg på mitt nyhetsbrev

Få gratis guide til bedre hverdagsbilder som velkomstgave når du melder deg på mitt nyhetsbrev! Jeg sender ut nyhetsbrev med  tips, inspirasjon og gode tilbud hver måned. Du kan når som helst melde deg av.