– Jeg  har trent knallhardt og målbevisst for å delta i fitnesskonkurranse. Mest sannsynlig er det kun denne gangen jeg vil være i en slik form. Kan du hjelpe meg med fitnessbilder? Det skrev Ine til meg når hun trengte hjelp til å dokumentere sitt livs beste form.

Å skape unike og skreddersydde bilder er noe jeg trives aller best med å være fotograf. Det gir meg mye å lytte til de ulike historiene til mennesker som tar kontakt og forteller hvorfor de trenger hjelp til spesielle bilder.

Men jeg lytter også av en annen grunn: Bilder som forteller en historie, blir mer personlige og får en ekstra mening. Et godt bilde handler ikke bare om for eksempel et flott lys og en god positur. Bringer du i tillegg en historie inn i bildet, er det med på å gjøre bildet enda bedre.

Dette var et prosjekt jeg bare måtte si ja til.

Èn ting er spesielt viktig med fitnessbilder

Å fremheve musklene er selvfølgelig viktig med fitnessbilder. Det krever et spesielt lysoppsett. Lys og skygge er med på å bringe form i et bilde. Med et mykt og flatt lys, ville ikke musklene komme så godt frem. I forkant forberedte jeg derfor et mer dramatisk lysoppsett som også gir en god del skygger. Slikt lys ville ikke fungert godt på et vanlig portrett, men passer perfekt på for eksempel fitnessbilder som skal være røffere i stilen.

Verdifulle minner

Ine hadde trent knallhardt for å delta i Oslo Grand Prix 2019. Dette var første gang hun skulle delta og målet var å komme til finalen. Det var ingen tilfeldigheter når bilde skulle taes, det var rett før konkurransen. Da var nemlig formen på sitt aller beste. – Og mest sannsynlig den ene gangen i livet jeg er i en slik form, fortalte hun meg.

Noen uker senere leser jeg dette:

“Sesongen endte med en 6. plass i #oslograndprix. Målet mitt var finalen og dit kom jeg!! Nå skal det feires🍾🍔”

Kanskje ikke formen blir det samme igjen, men bildene og minnene fra tiden er foreviget. Slike bilder blir mer verdifulle for hvert år som går.

Trener du fitness eller har du et annet treningsprosjekt som du tenker kunne vært gøy å dokumentere med skikkelige bilder?

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat!

 

Likte du innholdet?
Meld deg på mitt nyhetsbrev

Få gratis guide til bedre hverdagsbilder som velkomstgave når du melder deg på mitt nyhetsbrev! Jeg sender ut nyhetsbrev med  tips, inspirasjon og gode tilbud hver måned. Du kan når som helst melde deg av.