Ønsker du deg helt spesielle bilder, så er fine art portretter et spennende alternativ.

Denne sjangeren er motsatsen til dokumentarfotografi. Fine art portretter handler om å skape kunstneriske og gjerne fantasifulle bilder. Bildene er ofte maleriske i uttrykksformen, og fotografens idé og håndverk er bærende.

Fine art portretter handler om perfeksjon

Tempoet for slike portretter er rolig. Her er det ikke viktig å ta mange ulike og varierte motiver. Det handler om å perfeksjonere motivet – både omgivelser, lys og positur. Fine art bilder er personlige, for her kommer fotografens stil og tekniske kunnskap godt frem.

Spennende sjanger

Det jeg elsker med fotografi, er at du aldri blir utlært. Det finnes alltid ny teknisk kunnskap å tilegne seg. Nye måter å lyssette på. Nye teknikker for å posere og kommunisere godt med den du tar bilder av. Og ulike sjangre å bli nærmere kjent med.

Det gir inspirasjon å skape bilder fra eget hode og bare slippe fantasien løs. Og jeg må innrømme at jeg også er teknisk nerd  (jo vanskeligere, jo bedre) og elsker å perfeksjonere. Derfor liker jeg slike portretter så godt.

Under kan du se et av årets fine art prosjekter.

Vil du ha mer inspirasjon til unike portretter? Se flere prosjekter jeg har gjort her. 

Et fine art portrett er et spesielt og unikt portrett av deg.

Hva med noe annerledes? Et fine art portrett gir deg et malerisk og kunstnerisk utrykk. Det er mange forberedelser og innstillinger under en fine art portrettfotografering.