Skal du konfirmere deg om ikke så lenge? Her er mine tips til deg som konfirmant for en velykket fotografering!

  1. Velg en egen dag: Ikke legg fotograferingen til samme dag som selve konfirmasjonen for da er det så mye annet som skjer.
  2. Velg riktig tid på dagen: Når vi skal fotografere, så velg et tidspunkt tidlig eller sent på dagen (De fleste konfirmanter foretrekker sent!). Da er lyset på sitt beste, med mykt lys og dramatiske skygger. Dette gjør bildene ekstra bra!
  3. Tenk over hvordan du vil bli tatt bilde av: Har du en interesse eller noe som du liker å gjøre på fritiden? Slike ting kan være moro å få med!
  4. Sørg for varierte bilder: Når vi fotograferer tar vi de klassiske bildene som mor og far liker, men sørg for at du også får tatt noen kule bilder av deg selv, som du kan dele på Instagram eller ha som profilbilde på Facebook for eksempel.
  5. Slapp av og senk skuldrene før fotograferingen: Gruer du deg til å bli tatt bilder av? Det er helt normalt, for hvem har vel masse erfaring foran kamera? Men det er bare å slappe av! Tenk også på at du uansett vil bli tatt bilder av når du konfirmerer deg. Er det ikke da bedre å få tatt noen virkelig flotte, enn bare mobilbilder eller at et familiemedlem forsøker seg på jobben og resultatet bare blir sånn halvveis?

Som portrettfotograf bruker jeg god tid slik at du skal bli vant til å stå foran kamera. Etterhvert vil det føles som en det mest naturlige i verden og er bare gøy!

Og til slutt: Føler du at du trenger ekstra tid med flere klesskift? Eller fotografere interessen din i tillegg? Da er det smart å bestille en dobbelttime.

Under kan du se hvordan jeg tok konfirmasjonsbilder sammen med Henrik. Der vi brukte de fem tipsene for en velykket konfirmasjonsfotografering. Les også mer om flere konfirmasjonsbilder jeg har tatt.


Likte du innholdet?
Meld deg på mitt nyhetsbrev

Få gratis guide til bedre hverdagsbilder som velkomstgave når du melder deg på mitt nyhetsbrev! Jeg sender ut nyhetsbrev med  tips, inspirasjon og gode tilbud hver måned. Du kan når som helst melde deg av.