Som barnefotograf planlegger jeg rammene for fotograferingen, men hva som skjer etter det, er ikke like lett å ha regi på. Det er det som gjør det så spennende å være barnefotograf.

Slik var det også tidligere i høst når jeg skulle fotografere Sofia. En nyskjerrig jente på rundt et og et halvt år og med masse energi. Oppmerksomheten til små barn varer ikke så lenge, og derfor er det viktig med god planlegging i forkant. Jeg hadde ikke vært på stedet tidligere. Derfor lam jeg ekstra tidlig til stedet for å finne egnede steder til fotograferingen.

Det enkle er ofte det beste
Det første jeg gjør når jeg kommer til fotograferingen er å finne de helt enkle bakgrunnene som ikke har forstyrrende elementer og dermed trekker oppmerksomheten bort fra hovedpersonen. Hvordan lyset og sola står er også viktig. Jeg blinket meg ut tre steder som kunne fungere. Blitzer, kamera og annet utstyr ble rigget til. Jeg hadde også med meg en gammel trekasse og håpet var at vi kunne få noen fine, sittende, portrettbilder også. Nå var alt klart for at fotograferingen kunne begynne og det var bare å vente på at hovedpersonen skulle komme.

Klikk. Det er i slike øyeblikk man holder pusten som fotograf for å fange øyeblikket og bare la historien utspille seg. Jeg fikk noen stille og ettertenksomme bilder.

Tålmodigheten tok slutt. Nysgjerrigheten tok overhånd. Her er det det er barnet som er hovedpersonen og jeg som fotograf må raskt henge på. Hver årstid har sin sjarm, og høsten synes jeg er spesielt fin. Før bladene visner, eksploderer de i farger. Sola står lavt og gir et mykt og fint lys.

Tid for sceneskifte

Så var det tid for å bevege videre på nye steder og la Sofia sammen med hunden bevege seg mer fritt rundt. I hverdagen er de veldig gode lekekompiser og å fange fine øyeblikk mellom de to var en viktig historie å fortelle.


Og helt til slutt flere løpe rundt bilder i høstløvet og ha det moro! Takk til foreldre og Sofia for en superhyggelig dag på location!

Om du også har lyst på vakre barnebilder, hjelper jeg deg gjerne! Les mer her.

Likte du innholdet?
Meld deg på mitt nyhetsbrev

Få gratis guide til bedre hverdagsbilder som velkomstgave når du melder deg på mitt nyhetsbrev! Jeg sender ut nyhetsbrev med  tips, inspirasjon og gode tilbud hver måned. Du kan når som helst melde deg av.