Kampen om jobbene hardner til. Et godt bilde på jobbsøknaden og CVen kan føre deg ett skritt nærmere drømmejobben.

Stadig flere av oss tar høyere utdanning skriver Aftenposten, men det dessverre ingen garanti for at du får jobb etter endt utdanning. Kanskje er det 40 andre jobbsøkere som har den samme utdannelsen som deg og for en arbeidsgiver blir det veldig vanskelig å velge den rette jobbsøkeren.

Det finnes mange gode tips på hvordan skrive en god jobbsøknad og CV . Et av rådene kan også være å legge ved et godt bilde av deg. Selv om et bilde alene ikke fører til at du får jobben, er bildet med på å gi et inntrykk av deg  som person og hjelper deg å skille deg ut i jobbsøkerbunken.

Styr unna selfien

Skal du bruke bilde på jobbsøknaden, er min anbefaling at du styrer unna hverdagsselfien, festbildene eller der du er ute på rypejakt. En arbeidsgiver er først og fremst opptatt av at du skal være den best kvalifiserte til å gjøre jobben, at du er en god lagspiller og at du er med på å styrke bedriften. Dermed må et portrettbilde til jobbsøknaden eller CVen uttrykke dette, og det krever både riktig lyssetting og posering for å få dette godt til.

Med andre ord bør du unngå:

  • Dårlig, dunkel lyssetting der man ikke ser øynene
  • Rotete bakgrunn som tar fokus bort fra deg
  • Et bilde der du ser gravalvorlig ut
  • Eller motsatt, et bilde der du gapskratter og virker nesten litt useriøs

Et passbilde kan fungere, men det blir fort ganske trist og kjedelig. Har du merket hvor vanskelig det er å posere? Man har sjelden noen idé om hvordan man sitter eller de små (rare) ansiktsuttrykkene man gjør.

Portrettbilder skreddsydd til jobbsøknaden

Jeg tar portrettbilder som er skreddersydd til jobbsøknaden. Jeg jobber for at du skal fremstå selvsikker, men samtidig imøtekommende og med et glimt i øyet. Synes du dette virker spennende, kan du lese mer om min tjeneste STUDIOexpress- proffe portretter, raskt og enkelt.

Et profesjonelt bilde tatt av fotograf en lønnsom investering til jobbsøknaden.

Likte du innholdet?
Meld deg på mitt nyhetsbrev

Få gratis guide til bedre hverdagsbilder som velkomstgave når du melder deg på mitt nyhetsbrev! Jeg sender ut nyhetsbrev med  tips, inspirasjon og gode tilbud hver måned. Du kan når som helst melde deg av.