”En hund har ett mål i livet. Å gi bort sitt hjerte.” Slik lyder et kjent ordtak, og det var til inspirasjon for fotograferingen med Heidi på 15 måneder sammen med hennes trofaste følgesvenn.

Dette var et oppdrag jeg hadde gledet meg til lenge. Foreldrene ønsket seg barnefotografering sammen med hunden, som begynner å trekke på årene, for å forevige de gode minnene fra Heidis barndom.

Tema: Verden

Temaet ved denne barnefotograferingen var barn og hund på en rolig tur for å oppdage verden sammen i vakre omgivelser. ”Verden” er nok ikke et helt riktig ord slik vi voksne tenker på det, men i et barns øyne er det de små og nære ting som teller og som oppmerksomheten faller på.

Barnefotografering – tidlig morgen

Så en tidlig lørdags morgen starter barnefotograferingen på location. Tidspunktet var ikke tilfeldig valgt. Heidi er mest opplagt om morgenen, og lyset pleier å være på sitt beste da. Når man fotograferer på location må man jobbe med de omgivelsene som er der. En utfordring da jeg kom fram, var at lyset ble litt flatt og kjedelig. Det ble nødvendig å rigge opp flere studioblitzer for å skape den varme og rolige stemningen jeg ønsket at bildene skulle uttrykke. Jeg møter alltid opp i god tid før fotograferingen for å sørge for at bildene skal bli slik jeg ønsker.

Så en annen usikkerhet: Det kan alltid være litt uforutsigbart å ha med seg dyr til fotografering, for de gjør ikke alltid slik som fotografen ønsker. Men hunden viser seg som en utrolig rolig og lydig hund. Også hovedpersonen satte pris på valget av sted for fotograferingen, for her var det mange ting å utforske, som blader og løvetann …

For meg er dette fotografering på sitt beste. Lyssetting, posering og komposisjon klaffer, og du ser at dette blir en fin historie FØR du i det hele tatt trykker ned utløserknappen. Dette er en historie du ikke klarer å fortelle i et fotostudio.

Under kan du se bilder fra fotograferingen:

Å se bilder på skjerm er en ting, men en stor kopi innrammet, er noe helt annet!

Å se bilder på skjerm er en ting, men en stor kopi innrammet, gir en helt annen opplevelse! Jeg lager alle kopier selv for full kontroll på tykt og lekkert galleripapir.

Likte du innholdet?
Meld deg på mitt nyhetsbrev

Få gratis guide til bedre hverdagsbilder som velkomstgave når du melder deg på mitt nyhetsbrev! Jeg sender ut nyhetsbrev med  tips, inspirasjon og gode tilbud hver måned. Du kan når som helst melde deg av.