Jeg har i ledige stunder eksperimentert med 3D-grafikk. Det er veldig gøy å skape et miljø fra grunnen av, men det er veldig tidkrevende!

Tidligere har jeg brukt Adobe After Effects og Apple Motion. Veldig bra programmer til å lage effekter, men dessverre har de begrenset med muligheter for å lage ekte 3D.

Det har kommet en plugin til Appels Motion som lar deg lage 3D – mObject fra motion VFX. Jeg har testet det, og det fungerer bra til å lage enkel 3D.

For noen uker siden prøvde jeg et et program som heter Blender. Det er et avansert 3D program som har utrolig mange muligheter. Det beste av alt er at det er gratis! Men vær obs: læringskurven er veldig bratt, og er ikke så veldig intuitivt for en nybegynner (jeg lurer på hvor mange hundre ganger jeg har glemte å høyreklikke for å velge et objekt, enn venstreknapp som er på alle andre programmer…).

Her er det hurtigkommandoer på tastaturet som gjelder, for ikke alt finnes i menyene…

Heldigvis har programmet en stor fanskare, så når du står fast er det bare å søke på Google og få hjelp videre. Som et eksperiment har jeg jobbet med å lage logoen til CW foto 3-dimensjonal. Først er det å tegne ut grunnformene, lyssette og velge ulike materialer.

Første resultat er klart: CW fotos logo i krom og børstet stål. Refleksjonene du ser i logoen er fra fotolamper i studio. Jeg skal satse på å lage en animert versjon også, men døgnet skulle gjerne hatt noen flere timer ;-)

Morro, tidkrevende og fremdeles mye å lære.

 

Blender er et gratis prgram som lar deg lage avansert 3D.

Likte du innholdet?
Meld deg på mitt nyhetsbrev

Få gratis guide til bedre hverdagsbilder som velkomstgave når du melder deg på mitt nyhetsbrev! Jeg sender ut nyhetsbrev med  tips, inspirasjon og gode tilbud hver måned. Du kan når som helst melde deg av.